Atunci când dorești să te bucuri de un masaj este important să știi ce să alegi, în funcție de nevoile și dispoziția de moment.
Iată trei tehnici care nu dau greș și pe care le poți încerca, pe rând, pentru un tonus fizic și o stare de spirit extraordinare.
Masajul Shiatsu
Shiatsu este o tehnica de masaj de origine japoneza, care utilizează atingerea pentru a restabili circulația energiei vitale (Qi), in zonele corpului in care aceasta este deficitara sau se găsește in exces.
Acest masaj consta in tehnici de aplicare de presiune cu degetele, dar si cu palmele, pumnii, coatele asupra unor puncte precise (punctele de acupunctura), situate de-a lungul meridianelor si care controlează un organ sau o funcție specifica a organismului.
Masajul Shiatsu poate fi considerat și ca acupunctura fără ace.
Masajul Balinez
Originar din Bali, acest masaj este unic prin faptul ca reunește mai multe practici din medicina alternativă, precum terapia prin masaj, presopunctura, reflexologia și aromaterapia, fiind totodată si una din cele mai vechi tehnici de masaj tradițional din Indonezia. Scopul principal al masajului balinez este să creeze un echilibru între minte și spirit stimulând oxigenarea sângelui și circulația fluxului de energie (qi) prin corp, aducând astfel o stare de bine, calm și relaxare profundă.
Masajul Lomi Lomi
Ritualul Lomi-Lomi este un masaj străvechi folosit de către maeștrii vindecători din Hawaii care are la bază filozofia Huna, a cărei credință fundamentală este că totul caută să fie în armonie și totul caută dragoste.
Lomi-Lomi, sau “brațele iubitoare”, este un masaj care folosește mișcări continue, care aluneca pe corp, ajutând oaspetele sa se relaxeze, să se abandoneze și, pur si simplu, sa fie.
În timp ce tehnica este o parte importantă a masajului și a vindecării asociate, o mare parte a masajului este realizată prin dragoste, concentrarea practicianului asupra clientului fiind profundă și completă, folosind mâini și o inimă iubitoare.
La nivel fizic, prin Lomi Lomi, stresul si tensiunea sunt înlăturate, fluxul sangvin si cel limfatic sunt intensificate si eliminarea deșeurilor si toxinelor sunt stimulate la fiecare mișcare.
Comments