top of page
  • Poza scriitoruluiEnergia Vietii

Refelxoterapia sau magia vindecării prin masaj


Tehnica de reflexoterapie este practica masării anumitor puncte ale piciorului in scopul eliberării tensiunilor si tratării bolilor. Aceasta tehnica este componenta reflexologiei care se ocupa cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexe ale organelor.

Dezechilibrul energetic, toxinele acumulate in organe se manifesta si sub forma aglomerărilor in punctele reflexe corespunzătoare, a cristalelor (acidul uric, săruri, alte impurități).


Masajul de reflexoterapie

Acesta presupune aplicarea de către terapeut a unor presiuni, rotații, fricțiuni si mișcări energice cu degetele si nodozitățile mâinii pe punctele reflexe ale picioarelor pacientului, după o anumita schema si într-o ordine anumită, cu intenția de a le stimula, sa transmită impulsuri nervoase către organul ținta, aceste manevre alternând cu manevre de drenaj, menite sa inducă relaxarea pacientului.

Este un tratament puternic, mult mai mult decât un simplu masaj pentru picioare.

In zilele noastre, reflexoterapia este considerata o metoda de tratament alternativa, neinvazivă, eficienta si unanim acceptata.


Reflexoterapia stimulează eliminarea toxinelor, îmbunătățește circulația si susține sistemul imunitar, restabilind echilibrul corpului intre yin si yang, încurajând auto-vindecarea si întărind corpul. Este o terapie ideală pentru persoanele care au nevoie de o reîncărcare fizica sau ale căror sisteme imunitare au nevoie de un impuls.


Beneficiile reflexoterapiei sunt nenumărate, aceasta ameliorând cu succes atât boli cronice cat si acute, dintre care enumeram: dureri de cap, migrena, insomnia, nervozitatea, depresia, stresul, atacurile de panica, perturbări funcționale ale organelor interne (rinichi, ficat, plămâni, pancreas etc), tulburări endocrine (hiper si hipotiroidie, paratiroidita, afectarea suprarenala, reglarea ciclului menstrual, tulburări de menopauza, deficiente de creștere la copil, osteoporoza, disfuncții sexuale, sindrom premenstrual) si metabolice (obezitate, diabet), reumatism, sindromul mâinilor si picioarelor reci, afecțiuni ORL, astm, sinuzita, afecțiuni digestive.


Ca efect al masajului de reflexoterapie, se urmărește stimularea funcțiilor întregului organism. Pe talpa piciorului se găsesc puncte reflex, care corespund fiecărui organ al corpului uman, făcând astfel posibila stimularea organelor prin atingerea acestor puncte.

262 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page