top of page
Tai Chi Practice Seen from above

Qigong Medical

Abilitatea corpului (gong) de a controla forta vitala (qi)

Clinica Flacăra Vieții vă oferă posibilitatea de a practica Qigong Medical, sub îndrumarea dr. Amelia Luiza Nogali, maestru Qigong.

Vă așteptăm în fiecare luni incepand cu ora 19.00 la sala din sediul Clinicii Flacăra Vieții, situat pe strada I.L. Caragiale 1, Ploiești (lânga Winmarkt Omnia, la etajul 1 al clădirii Acapulco) .

De ce Qigong Medical ?

Qigong-ul Medical isi are originea in practica de baza a liniei taoiste Longmen (Poarta Dragonului) din Scoala Realitatii Complete, care directioneaza respiratia (vantul), circulatia sangelui (focul) si secretiile endocrine (fluidele) pentru a reintineri corpul si mintea. Folosind principiile din alchimia interna, Qigong-ul Medical elimina toxinele si patogenii, infuzeaza fiinta cu lumina si transmuta boala in sanatate.

Transmisa fara intrerupere, generatie dupa generatie, flacara cunoasterii taoiste Longmen a fost adusa de pe taramurile indepartate ale Chinei, purtata peste ocean si scoasa la lumina in Statele Unite de catre Sifu Koo Ham King (1902-1999), maestrul de suflet al lui Sifu Sat Chuen Hon. La randul sau, cu o imensa si neobosita generozitate, Sifu Sat Hon – detinatorul de generatie 21 a liniei taoiste Longmen, impartaseste aceasta practica straveche fiintelor sensibile, inclusiv celor din Romania, prin intermediul dr. Amelia-Luiza Nogali.

Qigong-ul poate fi definit ca “abilitatea corpului (gong) de a controla forta vitala (qi)”. Desi toate stilurile de qigong pot aduce beneficii sanatatii, Qigong-ul Medical este special dezvoltat pentru tratarea bolilor, fiind forma de qigong folosita de practicantii medicinei traditionale chineze. 

 

Ca si acupunctura, Qigong-ul Medical se bazeaza pe premiza qi-ului, a fortei vitale care circula prin canalele energetice subtile ale corpului nostru. Aceasta retea energetica ascunsa in profunzimile structurilor noastre are trasee bine stabilite, care se ramifica din ce in ce mai mult, dand ramuri din ce in ce mai mici, care ajung in toate tesuturile, fara sa ramana vreo zona neacoperita de ele.

Qigong-ul Medical utilizeaza si stimuleaza aceste trasee, precum si anumite puncte vitale din corp, prin intermediul unor miscari specifice si a meditatiei taoiste a Florii de Aur. In acest fel, se imbunatateste fluxul natural al qi-ului si se pot preveni sau trata diversele afectiuni. Qigong-ul Medical este eficient mai ales pentru vindecarea profunda a bolilor cronice.Aceasta terapie este neinvaziva, mai blanda chiar decat acupunctura, si complet lipsita de reactii adverse.

bottom of page