top of page
  • Poza scriitoruluiEnergia Vietii

Cum să-ți deblochezi și să-ți rebalansezi energia vitală - Masajul Shiatsu


Deși există multe tehnici de deblocare și rebalansare a energiei vitale, la Clinica Energia Vieții puteți beneficia de două dintre cele mai eficiente, acupunctura și masajul Shiatsu. Despre acupunctură am discutat aici, iar în cadrul acestui articol vom discuta despre masajul Shiatsu


Shiatsu este o tehnică de masaj de origine japoneză, folosită pentru a restabili circulația energiei vitale (Qi), în zonele corpului în care aceasta este deficitară sau se găsește în exces. Acest masaj constă în tehnici de aplicare de presiune cu degetele, dar și cu palmele, pumnii sau coatele asupra unor puncte precise (punctele de acupunctură), situate de-a lungul meridianelor și care controlează un organ sau o funcție specifica a organismului. Cu alte cuvinte masajul Shiatsu, este un tip de acupunctura fără ace.


În funcție de dezechilibrul energetic, terapeutul va utiliza și alte tehnici (masaj, rotirea articulațiilor, stretching, vibrare) pentru a elimina blocajele, a stimula punctele slabe și pentru a activa forțele naturale de autovindecare.

Având rădăcini in medicina tradiționala chineza, shiatsu concepe sănătatea (fizică, psihică și mentala) drept un întreg, in conformitate cu teoria despre Yin și Yang - cei doi poli ai energiei vitale, opuși dar in același timp complementari, legați de cele 5 elemente (lemnul, focul, pământul, metalul și apa) care însuflețesc și mențin toate formele de viața din univers. Pe plan psihic, aceasta terapie dă naștere unei senzații de relaxare și unei stări de bine.


Terapia este relaxantă deoarece presiunea este aplicata blând, astfel încât confortul pacientului să fie maxim. În timpul masajului Shiatsu, pacientul trebuie să își schimbe poziția fie întins pe spate, pe burta sau într-o parte, pentru a-i oferi terapeutului posibilitatea de a lucra fiecare punct energetic al meridianelor. Nu se folosesc uleiuri sau creme, iar pacientul rămâne îmbrăcat în timpul ședinței de masaj. Durata ședinței este de aproximativ 60 minute.


Prevenirea și întreținerea sănătății constituie sintagmele cheie ale filozofiei Shiatsu; ființa umana are capacitați native și ancestrale care ii permit sa își reechilibreze energiile, acestea putând fi stimulate și prin presiunile specifice Shiatsu.

Shiatsu se recomanda atât omului sănătos, care este preocupat de prevenirea apariției unor boli, cat și celui bolnav. Numărul tratamentelor se stabilește în funcție de fiecare individ în parte. Pentru afecțiunile mai grave sau cronice se recomanda tratamente timp de câteva săptămâni.


Beneficii:

· Tratarea / ameliorarea durerilor de cauza osteo-musculară și articulare: dureri de spate și de membre (sciatica, scolioza etc.)

· Deblocarea articulațiilor înțepenite

· Dureri de cap și migrene

· Sinuzita

· Anxietate, depresie, stres

· Creșterea mobilității și eliberarea tensiunilor musculare

· Recuperare post-operatorie

· Disfuncții ale organelor interne

· Îmbunătățirea stării emoționale

· Creșterea flexibilității

· Îmbunătățirea circulației sangvine

· Amplificarea conștientizării mentale și spirituale


Prin masajul Shiatsu se poate preveni acumularea stresului (daca este realizat cu regularitate), oferă vitalitate și o stare generala de bine, îmbunătățește funcționarea sistemului circulator limfatic și hormonal și reglează activitatea sistemului nervos. De asemenea poate înlătura simptomele asociate cu afecțiuni precum: nevralgii, insomnie, nervozitate, probleme menstruale, constipație. Și nu în ultimul rând, are capacitatea de a elimina toxinele din organism, având totodată un rol analgezic, tonifiant și de echilibrare. De acest tip de masaj poate beneficia orice persoana, indiferent de vârsta, efectele sale pozitive fiind remarcate încă de la prima ședința.


Contraindicații:

· infecțiile acute

· arsurile

· erupțiile cutanate

· rănile recente

· fracturile


Frecventa ședințelor: o data sau chiar de doua ori pe săptămâna.

Masajul Shiatsu se face pe o saltea așezată pe sol, pentru a intra mai ușor în legătură cu energiile vindecătoare ale pământului.


La Clinica Energia Vieții, oferim o multitudine de terapii care au ca scop găsirea și menținerea echilibrului vital, a unei vieți împlinite și evoluția spirituală.


Mai multe detalii puteți găsi aici


1.766 afișări1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

1 Comment


ralucaminq
Nov 10, 2021

Masajul facial chi yang a fost o binecuvantare dupa cateva zile stresante, atat de relaxant si de fin...Iti multumesc Daryn, mainile tale sunt magice!

Raluca Mincu💕

Like
bottom of page