În general masajul este o adevărată tehnică de menținere a sănătății, o binefacere pentru cei bolnavi și un mijloc de destindere și relaxare.
Masajul tradițional thailandez denumit ,,Nuad” în limba thailandeză își are originea în India, de unde a ajuns în Asia de Sud-Est. Tehnicile folosite în masajul thailandez se aseamănă cu yoga. Ele au efecte benefice asupra organismului dar induc și diferite grade de relaxare fizică și mentală.
Înainte de începerea masajului, se pun întrebări pacientului: despre starea de sănătate, dacă suferă de anumite boli acute, dacă este vorba de o sarcină, care parte a corpului este excesiv sensibilă. Regula generală în masajul thailandez este să nu se facă masaj pe os și pe coloana vertebrală, sau pe răni, inflamații, bășici, hematoame.
În cazul bolilor gastro-intestinale serioase un masaj al zonei abdominale nu este indicat, se face doar asupra liniilor dorsale.
Genunchii sunt sensibili și pot fi afectați la o apăsare incorectă. Trebuie evitată apăsarea puternică asupra mușchilor obosiți și ganglionilor limfatici.
Nu există limită de vârstă pentru pacienți, în cazul masajului thailandez, care este curativ și plăcut atât pentru bărbați cât și pentru femei. Este recomandat un masaj pe săptămână și un masaj o dată la 2 zile pentru un masaj complet, sau poate fi realizat și mai des.
Masajul thailandez se lucrează pe corpul fizic, cu scopul de a influența liniile energetice ale corpului, iar local se apasă pe punctele energetice. Se execută o apăsare generală, ori se aplică asupra corpului pacientului exerciții de extensie și tragere, care se numesc Hatha-yoga, pusă în practică sau Yoga fizică aplicată.
Beneficiile tehnicii masajului thailandez
Masajul thailandez a fost folosit secole in Thailanda pentru a trata anumite condiții si pentru a conferi starea de bine. Aceasta forma antica de terapie este benefică atât pentru cei bătrâni cat si pentru cei tineri, activi sau inactivi, sănătoși sau mai puțin sănătoși.
Masajul thailandez ajuta corpul sa ajungă la performanta, sănătatea optima contribuind cu aducerea unei stări de bine.
Beneficiile aduse de masaj sunt numeroase:
eliberează blocajele din fluxul energetic;
revigorează sistemul nervos;
eliberează durerile si tensiunile musculare;
creste abilitatea de a asimila nutrițiile prin stimularea organelor;
întărește si întinerește corpul;
îmbunătățește circulația sângelui si limfei;
creste flexibilitatea corpului si mintii.
Masajul thailandez elimina toxinele colectate din cauza stresului psihic, emoțional. Tehnica acestui masaj poate fi ajutătoare pentru eliberarea durerilor de cap, migrenelor, artritei, paraliziei, durerilor de spate.
Dacă drumul te duce către Thailanda, ar fi bine sa nu pleci din aceasta tara fără sa afli ce înseamnă un masaj thailandez perfect. Si când spun perfect, nu mă refer la un masaj cu “finalizare”, sau mai știu eu ce forma de happy-ending. E drept, ca la finalul unei ore de masaj făcut ca la carte, vei fi extrem de “happy”.
O regula de baza a masajului thailandez este contactul fizic. Deși in majoritatea filmelor si poveștilor maseuza este o fetișcana de 18 ani, cu masuri ideale 90-60-90, care te întâmpina semi-dezgolita si nu vorbește nicio limba cunoscuta ție in afara de body-language, in realitate “contactul fizic” este limitat la maximum.
Masajul thailandez / thai diferă de alte masaje tradiționale prin faptul că folosește un sistem de linii energetice, numite Sen, care străbat organismul și care țin de corpul fizic. Liniile Sen sunt în număr de 10 după unii autori, alții indică 20 și sunt surse care citează 72.000, cifră care pare exagerată. Ele corespund cu practica chineză de acupunctură și cu medicina practicată în Ayurveda.
Iată și alte particularități care identifică un masaj thailandez: mișcările specifice de întindere (stretching) pe care le folosește terapeutul cu brațele sau chiar picioarele sale pentru a forța întinderea brațelor sau picioarelor celui masat. De multe ori, clienții au senzația că au făcut mișcări ca de yoga, dar fără efort.
În timpul unui masaj thailandez mai sunt folosite pe lângă tehnicile obișnuite și compresia mușchilor, făcută în mod ritmic și lent, mobilizarea articulațiilor sau presopunctura. Este masat întreg corpul, incluzând capul, degetele de la picioare sau de la mâini, chiar urechile sau stomacul. Oamenii descriu rezultatul ca fiind relaxant și energizant în același timp.
Cum decurge o ședință de masaj thailandez?
Masajul se concentrează pe circulația sanguină și punctele de presiune pentru a restabili sănătatea internă a organismului, precum și pe flexibilitatea mușchilor, tendoanelor și ligamentelor. Masajul thailandez este foarte minuțios și începe cu tălpile și urcă pe picioare, coapse, spate, gât, mâini, degete și se termină cu zona capului. Masajul scalpului este foarte important, fiind foarte multe terminații nervoase în acea zonă.
Fiecare sesiune în parte va fi individualizată după problemele specifice ale pacientului, în funcție de gradul său de flexibilitate și blocajele energetice pe care le manifestă în canalele Sen. În afară de efectul de relaxare, masajul thailandez are un efect terapeutic demonstrat.
La Clinica Energia Vieții, oferim o multitudine de terapii care au ca scop găsirea și menținerea echilibrului vital, a unei vieți împlinite și evoluția spirituală.
Mai multe detalii puteți găsi aici
Comments