top of page
  • Poza scriitoruluiEnergia Vietii

Ce sunt chakrele și care este rolul lor?


Suntem ființe energetice, corpul nostru este un rezervor de energie vie in continua miscare.

Chakrele ar putea fi definite ca organe ale corpului nostru energetic.

Fiecare chakra, la fel ca un organ al corpului fizic, controleaza, regleaza si mentine energia pentru o anumita functie sau zona a corpului – atat functii fizice, cat si emotionale sau spirituale


Chakrele sistemului energetic

Avem 7 chakre in corp, acestea apar la intersectia dintre glandele endocrine si plexuri. Chakrele se invart in sensul acelor de ceasornic, tot timpul, cu exceptia a 15-20 minute, in timpul noptii, cand se invart in sens invers ca sa se curete. Fiecare chakra este asociata cu un sistem anatomic si psihologic. Toate chakrele se afla de a lungul coloanei vertebrale.


Prima chakră

Element pamant, culoare rosu este fundatia fizica a fiintei tale si eliminarea reziduurilor. Aspectele corporale sunt membrele inferioare , testosteronul, estrogenul, rectul , pancreasul. Aspectele pshiohologice sunt instinctul primar al supravietuirii, hranirea, adapostul, siguranta, glandele sunt ovarele si testiculele. Semintele sunt potentialul trezirii energiei kundalinii si al abundetei. Expresiile negative sunt, dorinta de a acumula lucruri, comportamentul de pradator, violenta irationala, oboseala cronica, traumele la nastere si problemele de abandon. Cand prima chakra e deconectata de mama pamant, ne putem simti orfani, fara de mama. Principiul masculin predomina si cautam siguranta in obiecte materiale. Individualismul predomina in dauna relatiilor, iar egoismul triumfa impotriva responsabilitatilor familiale, social si global.


A doua chakra

Elementul este apa, culoarea portocaliu, aspecte corporale digestia, intestinele, rinichii, tractul urinar, potenta, adrenalina. Aspectele pshihologice sunt puterea, banii, sexul, controlul , frica, lupta, pasiunea, respectul de sine, abuzul sexual, sau emotional și problemele parentale mostenite. Glandele sunt suprarenalele, expresiile negative sunt frica si conflictul.

Chakrele inferioare redau pamantului energiile grele pe care nu le pot metaboliza pentru a obtine combustibilul. Cand prima chakra este deconectata de mama pamant, centrii interiori nu mai pot elimina reziduurile emotionale. Nu exista canal de iesire. Aceste rexiduuri se transforma intr-un namol toxic, care adera la peretii unei chakre si–i incetinesc rotatia. Cand namolul se acumuleaza in cea de a doua chakra , unde rezida raspunsul de aparare sau fuga, interpretam lumea ca fiind ostila si agresiva.

Samanii cred ca frica este cel mai mare dusman, este un adversar viclean, care trebuie infrant ca sa nu te secatuiasca de putere, misiunea este sa iti cunosti si sa te imprietenesti cu frica ta, sa o transformi intr-un mecanism de aparare, avertizare nu sa o lasi sa declanseze reactia de aparare sau de fuga. Frica reprezinta absenta iubirii.


A treia chakra

Elementul este focul, culoarea este galben, aspectele corporale sunt stomacul, abdomenul , ficatul, pancreasul, stocarea si eliberarea energiei, splina. Instinctul primar e puterea. Aspectele psihologice sunt curajul , expresia personala in lume. Glanda este pancreasul. Semintele sunt autonomia, individuatia, actele altruiste implinirea viselor si longevitatea. Expresiile negative sunt bolile gastro – intestinale, anorexia, amaraciunea, mandria, exacerbarea egoului, simptome neurotice, energia scazuta, mentalitatea de victima, crizele de furie si rusinea. A treia, chakra, este centrul de putere al sistemului energetic luminos. Puterea ei poate fi folosita creativ pentru a ne concretiza aspiratiile. Cand e folosita distructiv poate exprima libidoul nostru primar, care se manifesta ca sinptome neurotice, inclusiv rusinea, si vinovatia. Cand trezim puterea acestei chakre, simtim curaj si o hotarare care nu poate fi invinsa de dificultati.


A patra chakra

Elementul este aerul, culoarea este verde. Aspectele corporale sunt sistemul circulator, plamanii, inima, sanii, astmul, deficientele de imunitate. Instinctul primar este iubirea. Aspectele pshihologice sunt iubirea, daruirea fata de ceilalti, compasiunea, intimitatea. Glanda este timusul. Semintele sunt potentialul pentru iubire neconditionata si iertarea. Aspectele negative sunt megalomania, resentimentele, egoismul, durerea, singuratatea, abandonul , tradarea. O chakra a inimii eliberata ne perminte sa imbratisam intimitatea in iubire. Ea integreaza principiile masculine si feminine din noi, astfel nu ne mai cautam jumatatea lipsa in exterior.


A cincea chakra

Elementul este lumina, culoarea e albastru. Aspectele corporale sunt traheea, gura, gatul si esofagul. Instinctul primar e expresia psihica. Aspectele pshihologice sunt manifestarea visurilor, creativitatea, comunicarea, credinta, Glandele sunt tiroida si paratiroida. Semintele sunt puterea personala, credinta si vointa. Expresiile negative sunt tradarea, adictiile si psihoza, insomniile, minciunile, frica de a lua atitudine, barfa, toxicitatea. A cincea chakra este centrul nostru parapshihic. Ea raspunde de clarviziune, de viziunile auditive si vizuale si de abilitatea de a comunica fara cuvinte. Daca este disfunctionala poti avea experiente parapsihice nedorite. A cincea chakra ne da abilitatea de a vedea viitoruri posibile si de a ne concretiza viziunea.

Chakra solara, a inimii si a gatului sunt hranite de energiile pozitive ale iubirii , compasiunii si empatiei. Ele nu sunt echipate sa difere niciun fel de emotie.


A sasea chakra

Elementul este lumina pura, culoarea este indigo, aspectele corporale sunt creierul, ochii, sistemul nervos. Instinctul este adevarul. Aspectele pshihologice sunt ratiunea, logica, inteligenta, empatia, depresia, afectiunile cauzate de stres, negarea. Glanda este cea pituitara. Semintele sunt iluminarea si implinirea de sine. Expresiile negative sunt autoamagirea, nevroza, inadaptarea, si crizele. Aici avem cunoasterea faptului ca suntem inseparabili de Dumnezeu. Exprimam divinitatea din noi si o vedem in ceilalti. Realizam ca suntem fiinte eterne, intr un corp temporar, indoiala dispare atunci cand treci dincolo de minte. Dorinta si frustrarea inceteaza sa ti mai conduca viata. Cand a sasea chakra este blocata , persoana confunda informatia cu cunoasterea, cand energiile ei sunt distorsionate ele genereaza aroganta spirituala si megalomanie.


A saptea chakra

Elementul este energia pura, culoarea este violet. Aspectele corporale sunt pielea, creierul, echilibrul hormonal. Instinctul este etica universala. Aspectele pshihologice sunt altruismul, integritatea si inteleptciunea. Glanda e cea pineala. Semintele sunt potentialul pentru transcendenta si iluminare. Expresiile negative sunt psihozele, regresiunea, cinismul, o regresie spirituala care se da drept iliminare. Cei care stapanesc a 7-a chakra capata puteri neobisnuite, inclusiv amintiri din antichitate, care apartin constiintei colective a umanitatii. Cei care stapanesc darurile acestei chakre inteleg ca raul vietii curge dincolo de forma si de amorf, dincolo de existenta si nonexistenta. Ei cunosc infinitul independent de timp sau forma.


La Clinica Energia Vieții, oferim o multitudine de terapii energetice care au ca scop găsirea și menținerea echilibrului vital, a unei vieți împlinite și evoluția spirituală.

Mai multe detalii puteți găsi aici

5.853 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page