top of page
  • Poza scriitoruluiEnergia Vietii

Qigong Medical – Soluția optimă pentru sănătate


Qigong-ul Medical isi are originea in alchimia interna, care direcționează respirația (vântul), circulația sângelui (focul) si secrețiile endocrine (fluidele) pentru a reîntineri corpul si mintea. Folosind principiile din alchimia interna, Qigong-ul Medical elimina toxinele si patogenii, infuzează ființa cu lumina si transmuta boala in sănătate.


Alchimia interna este practica de baza a liniei taoiste Longmen (Poarta Dragonului) din Școala Realității Complete. Transmisa fără întrerupere, generație după generație, flacăra cunoașterii taoiste Longmen a fost adusa de pe tărâmurile îndepărtate ale Chinei, purtată peste ocean si scoasa la lumina in Statele Unite de către Sifu Koo Ham King (1902-1999), maestrul de suflet al lui Sifu Sat Chuen Hon. La rândul sau, cu o imensa si neobosita generozitate, Sifu Sat Hon – deținătorul de generație 21 a liniei taoiste Longmen, împărtășește aceasta practica străveche ființelor sensibile, inclusiv celor din Romania, prin intermediul dr. Amelia-Luiza Nogali.


Qigong-ul poate fi definit ca “abilitatea corpului (gong) de a controla forța vitala (qi)”. Deși toate stilurile de qigong pot aduce beneficii sănătății, Qigong-ul Medical este special dezvoltat pentru tratarea bolilor, fiind forma de qigong folosita de practicanții medicinei tradiționale chineze. Ca si acupunctura, Qigong-ul Medical se bazează pe premisa qi-ului, a forței vitale care circula prin canalele energetice subterane ale corpului nostru. Aceasta rețea energetica ascunsa in profunzimile structurilor noastre are trasee bine stabilite, care se ramifica din ce in ce mai mult, dând ramuri din ce in ce mai mici, care ajung in toate țesuturile, fără sa rămână vreo zona neacoperita de ele.


Qigong-ul Medical utilizează si stimulează aceste trasee, precum si anumite puncte vitale din corp, prin intermediul unor mișcări specifice si a meditației taoiste a Florii de Aur. In acest fel, se îmbunătățește fluxul natural al qi-ului si se pot preveni sau trata diversele afecțiuni. Qigong-ul Medical este eficient mai ales pentru vindecarea profunda a bolilor cronice. Aceasta terapie este neinvazivă, mai blândă chiar decât acupunctura, si complet lipsita de reacții adverse.


Exista doua forme de Qigong Medical:


Qigong-ul Medical intern implica meditația, respirația si mișcări fizice specifice prin care sunt activate meridianele energetice, sunt eliminate energiile patogene din organe si stresurile cauzatoare de boala. Procesul prin care ne antrenam pentru o curgere armonioasa a qi-ului (numit “gong”) este foarte important, pentru ca el face diferența intre practica qigong-ului si cea a simplelor exerciții fizice. In tradiția taoista, se considera ca rădăcina majorității bolilor si a îmbătrânirii premature se afla in corpul energetic si cel emoțional. Chiar si atunci când rănile fizice si psihice par vindecate la suprafață, o amprenta a traumatismului suferit rămâne in adâncurile ființei noastre. Participarea pacientului la propria vindecare, prin practicarea unor exerciții simple, adaptate stării de sănătate in care se afla, poate avea un impact major asupra refacerii sănătății, pentru ca rezolva traumele ramase in profunzime, aduce un plus de confort si contribuie la destrămarea mitului neputinței care de obicei însoțește bolile cronice.


Qigong-ul Medical extern este qigong-ul in care practicienii folosesc propriul lor qi pentru a scoate pacientul din vârtejul degenerativ al bolii. Se considera ca bolile sunt determinate de un vortex sau o spirala descendenta a energiei ce persista in sistemul nervos, endocrin si muscular, ducând la apariția unor simptome foarte diverse, inclusiv stări de slăbiciune generala si apatie.

Tratamentul prin Qigong Medical urmărește sa întrerupă si sa înlăture acest ciclu patologic, pentru a restabili starea de sănătate a pacientului. Odată ce este eliberat din aceasta capcana, pacientul începe propriul proces de vindecare spontană.

74 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Opmerkingen


bottom of page