Wednesday, January 17, 2018
Text Size

Apa

 

ELEMENTUL APA

 

Apa…incontinuu curge, si cuprinde toate spatiile pe unde curge ; nu da inapoi in fata nici unui loc periculos, nici din fata unui plonjeu , si nimic nu o poate face sa-si piarda natura sa esentiala. Ramane onesta fata de sine in orice situatie.

                                                                                                                        I Ching

 

 

    La fel ca elementul Metal si elementul Apa reprezinta un tip de  energie spirituala. Omenii de tip Apa si Metal tind sa fie interesati de arta, etica, religie si psihologie. Altfel decat oamenii de tip Metal, oamenii de tip Apa sunt fascinati mai ales de intelesurile ascunse si de modul in care functioneaza lumea acolo unde locuiesc, si in permanenta cautare a cunoasterii tind sa fie mai introspectivi decat oamenii de tip Metal. Daca energia Apei va defineste natura, va place sa va retrageti  intr-un loc linistit, unde nimeni sa nu va tulbure de la a gandi in liniste la intelesul si misterul vietii. Mereu dornic de cunoastere, curios si  binecuvantat cu o imaginatie bogata, sunteti un intelectual si un vizionar. Lumea logicii si analizei recurge la naturala dumneavoastra inclinatie spre reflectie si petreceti foarte mult timp pentru a intelege cum functioneaza lucrurile -  de la  rezolvarea unor complicate probleme matematice , la analizarea tariei sau slabiciunii unor sisteme politice sau  descoperirea cheilor structurilor universului.

   Ca un parau care curge de la munte spre aval, tipul  Apa ramane ferm pe cursul lui in viata, refuzand sa se opreasca in fata piedicilor sau grijilor legate de  infrangerile din trecut. Energia Apei este neinfricata si directa – ea stie incotro se indreapta drumul ei si isi foloseste inteligenta si ghidajul fortei interioare pentru a-si atinge scopul - precum o apa curgatoare ocoleste un bolovan ivit calea ei, fara a fi nevoie sa il urneasca din loc pentru a trece. Chiar si in situatia de retragere si refacere a  fortelor, Apa este la potential maxim si pregatita oricand sa continue spre a-si atinge telul.

Cu toate acestea, Apa  isi cunoaste limitarile. Cand apar blocaje, Apa admite sa se retraga, refuzand sa-si iroseasca in van energia . Cand primejdia ameninta, ea nu se retrage cu frica, nici nu renunta cu resemnare la lupta, ci  ramane loiala naturii sale fundamentale -  stiind cand sa se retraga si sa-si economiseasca puterile si cand sa continue cu forta si determinare. La momentul potrivit, Apa nu ezita - isi urmeaza cu hotarare cursul sau catre atingerea obiectivului propus.